Detekce kontaminace buněčných linií - Pešková, Monika (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na metody detekce kontaminace buněčných linií. První část je věnována teoretickým předpokladům na téma PCR, kapilární elektroforéza a DNA barcoding. Experimentální část se zabývá optimalizací multiplexní PCR reakce.
Detection of cell line contamination
Keywords: DNA; mtDNA; multiplexní PCR; DNA barcoding; kontaminace; buněčná linie; DNA; mtDNA; multiplex PCR reaction; DNA barcoding; contamination; cell line