Informační systémy jako podpora výrobních procesů v chemickém podniku. - Halamová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá podnikovými informačními systémy se zaměřením na výrobní procesy. Nejdříve je v této práci věnována pozornost převážně systému enterprise resource planning, jeho vývoji a stručné charakteristice jeho modulů. Ve druhé části práce je následně popsán výrobní proces, výroba a její řízení a plánování v podniku v kontextu podnikových informačních systémů. Třetí část práce se pak zabývá popisem současného stavu podnikových informačních systémů ve společnosti Rubena a.s., se zaměřením na podporu výrobních procesů.
Information systems as support of production processes in the chemical business.
Keywords: Enterprise information systems; information; enterprise resource planning; manufacturing proces; production planning; principles of production management