Sociální rizika a analýza jejich příčin a dopadů ve vybraném regionu - Reichlová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu sociální rizik, jejich možných příčin a zhodnocení dopadů na socioekonomické prostředí Královéhradeckého kraje. Teoretická část práce se zaměřuje na základní charakteristiky pojmů sociální riziko, rodinná politika a sociální zabezpečení. Dále práce zkoumá problematiku rodin se zdravotně postiženými členy. Praktická část je soustředěna na kvantitativní šetření pomocí dotazníkového šetření, socioekonomickou analýzu a analýzu sociálních rizik ve vztahu k rodině. Následně jsou určeny potencionální dopady na socioekonomické prostředí Královéhradeckého kraje.
Social risks and analysis of their possible causes and impacts on a selected region
Keywords: sociální riziko; zdravotně postižení; Královéhradecký kraj; social risk; handicap; Královéhradecký kraj