Stanovení míst a úseků pro měření rychlosti vozidel na dálnici D11 - Vlk, Jiří (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá stanovením vhodných míst měření rychlosti vozidel na dálnici D11. Jsou popsána technická řešení, která jsou využívána v České republice. Je uveden též základní legislativní rámec. Na základě rozboru možných rizik konkrétní komunikace je zvolen optimální způsob měření a jsou navržena vhodná místa pro aplikaci zvoleného způsobu měření rychlosti vozidel.
Determination of locations and sections for measuring the speed of vehicles on the D11 motorway
Keywords: D11; měření rychlosti; systém měření rychlosti; úsekové měření; měřící místo; D11; speed measurement; speed measurement system; sectional measurement; measurement site