Imunitní mechanismy tolerance matky a plodu a jejich vztah k předčasnému porodu - Svobodová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je věnována imunitním mechanismům tolerance matky a plodu a jejich vztahem k předčasnému porodu. Zabývá se vlivem imunitních mechanismu a jejich poruch, které můžou vést k předčasnému porodu. Předčasný porod nese rizika pro matku i plod. Proto je důležitá včasná diagnostika a účinná léčba.
Immune mechanism tolerance of maternal and fetal and their relation to premature birth
Keywords: imunitní toleranční mechanismy; předčasný porod; rizika; diagnostika a farmakoterapie; immune mechanism of tolerance; premature birth; risks; diagnostics and pharmacotherapy