Ekonomické stránky trvale udržitelného rozvoje měst - Kučera, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá udržitelností v kontextu měst, jejími prvky, konceptem TUR a faktory jeho vzniku. V praktické části jsou prvky udržitelnosti analyzovány v kontextu města Pardubice. Součástí je charakteristika, návrh a výpočet indikátorů TUR a následná doporučení. Část je věnována cyklodopravě, jako ekologické a ekonomicky výhodné alternativě ke klasické automobilové dopravě v rámci centra města. Práce rovněž mapuje a ekonomicky hodnotí brownfieldy, jako prvky disharmonie a nerovnováhy udržitelnosti.
Economic aspects of sustainable urban development
Keywords: trvale udržitelný rozvoj; indikátory; sídla; městské prostředí; ekonomické stránky; brownfields; long-term sustainable development; urban sustainability; indicators; housing estates/residential sections; urban environments; economic aspects; brownfields