Alternativní řešení statické dopravy ve velkých městských aglomeracích - Čížek, Martin (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce popisuje principy řešení problematiky statické fáze automobilové dopravy ve velkých městských aglomeracích - vybraných sídelních městech krajů České republiky. Obsahuje souhrn dostupných údajů o stávajícím stavu řešení statické dopravy v uvedených lokalitách a uvažované či plánované formy eliminace konstatovaných a předpokládaných disproporcí. Prezentuje dostupné alternativní možnosti řešení, jejich silné a slabé stránky. Pro objektivizaci dává k posouzení kritéria ekologická, bezpečnostní a ekonomická. Jsou zde uvedena možná technická a stavební řešení s vyhodnocením optimální varianty z hlediska dopadů na životní prostředí.
The alternative solution of statical transport in large city agglomerations
Keywords: automatizované parkovací systémy; odstavení vozidel; parkovací domy; parkování; statická doprava; automated parking systems; setting a vehicle away; parking houses; parking; static traffic