Mezinárodní komparace vybraných problémů daňových odpisů - Půlpánová, Klára (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce se zabývá komparací daňových odpisů ve vybraných zemích. První část se věnuje obecnou problematikou daní, další část se zabývá problematikou dlouhodobého majetku. Následuje část věnovaná odpisování dlouhodobého majetku ve vybraných zemích a dále praktická část, která se zabývá komparací daňového odpisování a její vliv na daňovou povinnost.
International comparison of selected issues of tax depreciation
Keywords: daně; odpisy; dlouhodobý majetek; Evropská unie; daňová povinnost; taxes; depreciation; fixed assets; European Union; tax liability