Svozy cenných psaní na České poště, s. p. - Fridrich, Petr (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá problematikou svozů hotovostí na České poště, s. p., to znamená sběrem hotovosti, mincí nebo jiných cenin z jednotlivých poboček klientů za využití stávající infrastruktury České pošty, s. p. V případě hotovosti se jedná o přepravu do center zpracování hotovosti, kde je hotovost zpracována (přepočítána, srovnána a roztříděna dle nominálních hodnot), částka je připsána na účet klienta a hotovost odvezena do banky. V případě cenin se jedná o přepravu na místo určené klientem nebo jejich uložení v trezoru poskytovatele služby.
Cash services on Czech post
Keywords: cashové služby; přeprava hotovosti; přeprava cenin; zpracování hotovosti; Česká pošta, s. p.; Česká pošta Security, s. r. o.; cash services; cash in transit; valuables in transit; cash processing; Czech post; Czech post security