Stanovení malondialdehydu v seminální plazmě metodou kapalinové chromatografie - Svobodová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na stanovovení malondialdehydu v seminální plasmě vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s fluorescenční detekcí.Zjišťovala se závislost hladiny malondialdehydu na vybraných parametrech spermiogramu, věku a BMI.Získané výsledky byly porovnány s obdobně zaměřenými studiemi publikovanými v zahraničí.
The determination of seminal plasma malondialdehyde by liquid chromatography
Keywords: malondialdehyd; peroxidace lipidů; HPLC; seminální plazma; Malondialdehyde; lipid peroxidation; seminal plasma