Vývoj malých a středních podniků v kontextu hospodářské krize - Havránková, Petra (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá posouzením dopadu hospodářské krize na počet podniků z hlediska jejich velikosti. Cílem práce je zhodnocení vývoje počtu malých a středních podniků v regionech České republiky a posouzení jejich ekonomické odolnosti. Pomocí regresní analýzy jsou nalezeny významné determinanty ovlivňující počet podniků v krajích ČR.
Development of small and medium-sized enterprises in the context of the economic crisis
Keywords: malé a střední podniky; krize; regiony; regionální politika; ekonomická odolnost; zaměstnané osoby; small and medium enterprises; crisis; regions; regional policy; economic resilience; employed persons