Historie, současnost a výkon spisové služby ve Státním okresním archivu Šumperk - Rosenbergerová, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Obsahem této bakalářské práce je přiblížení chodu archivů a výkonu spisové služby ve všeobecné rovině s příkladnou historií a výkonem spisové služby ve Státním okresním archivu Šumperk. Cílem bakalářské práce je shrnutí historie Státního okresního archivu Šumperk a přiblížení současného chodu archivu s analýzou výkonu spisové služby. První polovina práce se zabývá historií města Šumperk, historií archivů na našem území, postavením SOkA Šumperk v archivní síti ČR a historií Státního okresního archivu Šumperk. Druhá polovina práce je věnována spisové službě a současnému chodu archivu.
History, Present State and Practice of the Record Service in the State District Archive Šumperk
Keywords: archivy; archivnictví; spisová služba; současnost; historie; Šumperk; archives; archival science; file service; present; history; Šumperk