Syntéza 2,4-dialkoxy-6-(1-pyrenyl)-1,3,5-triazinů - Hoferová, Petra (Univerzita Pardubice, 2000)
Nukleofilní substitucí bylo připraveno šest 2,4-dialkoxyderivátů-6-(1-pyrenyl)-1,3,5-triazinu a byly zaměřeny jejich spektrální vlastnosti.
Synthesis 2,4-dialkoxy-6-(1-pyrenyl)-1,3,5-triazines
Keywords: organická chemie; organické syntézy; Friedel-Craftsova reakce; nukleofilní substituce; fluorescence; 2,4-dichlor-6-(1-pyrenyl)-1,3,5,-triazin