Vliv OZE na signál HDO - Lagron, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá prověřením vlivu fotovoltaické elektrárny Ralsko na úroveň signálu HDO. V práci jsou nastíněny základní principy systému HDO a fotovoltaické elektrárny. Je provedena analýza vlivu na úroveň signálu HDO, která je následně ověřena měřením. Po vyhodnocení měření je doporučeno opatření na potlačení zpětných vlivů na signál HDO. Závěrem je toto opatření ověřeno měřením.
Effect of renewable energy on ripple control signal
Keywords: hromadné dálkové ovládání; frekvence HDO; impedance; přenosová cesta; hradící člen; transformátor; ripple control system; ripple control system frequency; impedance; transmission route; blocking item; transformer