Využití anorganických materiálů v bioaplikacích - Pelikánová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je zaměřena na vyuţití anorganických materiálů v bioaplikacích. Nejprve jsou představeny samotné biomateriály, následuje jejich klasifikace, poté je část práce soustředěna na prvek uhlík, jeho představení a vyuţití jeho modifikací v bioaplikacích. Další úsek bakalářské práce je věnován nanomateriálům a jejich bioaplikací a v poslední řadě je pozornost věnována kovovým materiálům ve stomatologii.
Utilization of inorganic materials in bioapplication
Keywords: biomateriály; bioaplikace; uhlík a jeho formy; nanomateriály; stomatologické kovové materiály; biomaterials; bio - applications; carbon; and its forms; nanomaterials; metallic dental materials