Posouzení organizace dopravy v části ulice Koutníkova a Antonína Dvořáka v Hradci Králové - Veverka, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá organizací dopravy v části úseku silnice I/35, procházející Hradcem Králové. V první části práce je analyzována organizace dopravy na okružní křižovatce a třech stykových křižovatkách nacházející se na řešeném úseku, z pohledu uspořádání vodorovného a svislého dopravního značení a údajů o nehodovosti. Další kapitola se zabývá skladbou a intenzitami dopravních proudů, zjištěných během dopravního průzkumu na křižovatkách se SSZ. Ve třetí kapitole je, na základě této analýzy, zhodnoceno navrhované opatření týkající se změny vodorovného dopravního značení na řešeném úseku, s ohledem na plánovanou výstavbu v dané oblasti. Součástí této kapitoly je i návrh dalších opatření, které by přinesly zlepšení dopravní situace na řešeném úseku.
The organization of the traffic in the streets Koutnikova and Antonina Dvoraka in Hradec Kralove
Keywords: okružní křižovatky; dopravní průzkumy; světelná signalizační zařízení; intenzity dopravních proudů; kapacity křižovatek; roundabouts; traffic surveys; traffic signals; intensity of traffic flows; capacity of the junctions