Politicky motivované soudní procesy vedené proti Ivanu Jirousovi a jejich souvislosti - Navrátil, Pavel (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá pozadím a souvislostmi politicky motivovaných soudních procesů vedených proti Ivanu Jirousovi v letech 1973 – 1989, které souvisely s jeho aktivitou spojenou s undergroundem a disentem.
Politically motivated trials against Ivan Jirous and consequenses
Keywords: Ivan Jirous; soudní procesy; Charta 77; underground; disent; normalizace