Stanovení vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu - Pochop, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu. Mezi tato stanovení patří: stanovení vody refraktometrickou metodou, měření pH, stanovení kyselosti titračně, měření vodivosti, stanovení redukujících cukrů gravimetrickou metodou, stanovení sacharosy polarimetricky, stanovení optické otáčivosti, stanovení HMF dvěma metodami: pomocí HPLC a spektrofotometrickou metodou dle Winklera, dále pak stanovení aminokyseliny prolinu, stanovení popela vážkovou metodou, stanovení obsahu nerozpustných látek ve vodě a důkaz porušení medu škrobovým cukrem.
Determination of selected parameters for confirmation of honey quality
Keywords: med; stanovení; HMF; sacharosa; voda; honey; quality; saccharose; water