Přínosy zavedení ETCS z pohledu kapacity dráhy - Nachtigall, Petr; Hruban, Ivo; Štěpán, Ondřej (My University, 2016)
Článek se zabývá možnými časovými úsporami, které přinese zavedení ETCS a jejich vlivem na kapacitu tratí. V současné době probíhá na síti SŽDC, s. o. masivní výstavba systému ETCS. V článku je na základě analýzy jízdního řádu provedena analýza dopadů zavedení ETCS na jízdu vlaků a tím na dobu obsazení. Důraz byl kladen zejména na možné zvýšení či snížení kapacity dráhy.
ETCS Implementation Benefits from the Viewpoint of the Infrastructure Capacity
Keywords: doba obsazení; ETCS; jízdní doba; kapacita dráhy; occupation time; ETCS; travel time; capacity of the track