Ženy na mateřské dovolené v ČR - Švábová, Věra (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce studuje postavení žen na mateřské a rodičovské dovolené v ČR. Zabývá se fenoménem mateřství - jeho psychologickými, společenskými i pracovně právními aspekty. práce rovněž zkoumá fungování mateřských center a jejich význam pro matky a společnost.
Women on the maternity leave in the Czech Republic
Keywords: Mateřská dovolená; rodičovství; společnost; mateřská centra