Komunikace mezi uživatelem domova sociální péče a všeobecnou sestrou z pohledu seniorů - Romanecová, Eva (Univerzita Pardubice, 2024)
V teoretickém úseku této bakalářské práce je zaměřeno na komunikaci mezi uživatelem domova pro seniory a všeobecnou sestrou pohledem seniorů a na identifikování klíčových faktorů, které podle nich komunikaci ovlivňují, jak pozitivně, tak negativně. V teoretické části jsou popsána témata jako verbální a neverbální komunikace, etický kodex sester, specifikace domovů pro seniory, charakteristika seniora a stáří. Průzkumná část si klade za cíl identifikovat klíčové aspekty, které dle seniorů mají vliv na komunikaci, a to jak kladně, tak záporně.
Communication between the user of the home for the elderly and the general nurse from the perspective of the elderly
Keywords: komunikace; senioři; etika; domovy pro seniory; communication; seniors; ethics; retirement homes