Detekce Cronobacter sakazakii - Nazmutdinova, Anastasiia (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je věnována problematice detekce bakterie Cronobacter sakazakii. Zahrnuje popis taxonomie, patogenezi, výskytu a vlastností této bakterie, na základě kterých jsou dále popsány jednotlivé způsoby detekce, metody a komerčně dodávané sety. Jsou také uvedeny různé kultivační média pro pomnožení a identifikaci Cronobacter sakazakii.
Detection of Cronobacter sakazakii
Keywords: cronobacter; sakazakii; detekce; patogeny; mikrobiologie; bakterie; cronobacter; sakazakii; detection; pathogens; microbiology; bacteria