Analýza hospodárenia mliekarenského podniku na Slovensku - Barabásová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2004)
Ciel'om diplomovej práce je analyzovať hospodárenie mliekarenského podniku. Popisuje vývoj mliekarenského podniku na Slovensku, podáva teoretický výklad metód použitých pri analýze hospodárenia. Boli použité finančná analýza a SWOT analýza. Finančná metóda je významná metóda, dáva do pomeru vypočítané údaje. SWOT analýza popisuje strategické faktory ovplyvňujúce postavenie podniku. Záver práci tvorí zhodnotenie výsledkov analýzy hospodárenia.
Analysis of economy of diary company in Slovakia
Keywords: hospodaření; mlékárenství; Finanční analýza; SWOT analýza; Slovensko