Vliv rodiny na orientaci vyššího vzdělání dětí - Blažková, Hana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá faktory, které mohou ovlivnit výběr následného vhodného studia po absolvování základní školy. Jsou posuzovány vlivy rodiny, její sociální zázemí, vliv vrstevníků, pomoc ze strany výchovných poradců a úřadů práce. Součástí práce je též výzkum mezi žáky o subjektivním zhodnocení jednotlivých možných faktorů relevantních v procesu rozhodování o volbě vhodného budoucího studia.
The influence of the family on the further children´s education
Keywords: socializace; Vzdělávání; Rodina; sociální nerovnosti