Nízkomigrační tiskové barvy - Demelová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na shrnutí problematiky nízkomigračních tiskových barev. Jedná se o barvy vhodné pro potisk potravinových obalů, neboť složky z nízkomigračních tiskových barev migrují v množství splňující migrační limity. Bakalářská práce se především zaměřuje na migraci složek z tiskových barev, na procesy a parametry ovlivňující migraci a migrační limity. Dále se zabývá možnostmi migračních zkoušek, podmínkami pro testování a některými publikovanými výsledky migračních testů. V neposlední řadě pojednává o výrobcích nízkomigračních tiskových barev a legislativních předpisech ve vybraných státech světa.
Low migration inks
Keywords: nízkomigrační barvy; migrace; potravinové obaly; migrační zkoušky; low migration printing inks; migration; food packaging; migration tests