Dnešní člověk a společnost pohledem Ericha Fromma - Vlkovská, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Záměrem diplomové práce je objasnit Frommův pohled na situaci člověka v současném světě, a to na základě analýzy jeho děl i myšlenek jemu blízkých autorů. Na základě rozboru Frommova díla pak práce představí Frommovu vizi ohrožení naší civilizace a eventuální východiska vedoucí k její záchraně.
The contemporary human and society in the view of Erich Fromm
Keywords: Fromm, Erich; bytí a vlastnění; svoboda; odcizení; člověk; nová společnost; zdravá společnost; Fromm, Erich; being and having; freedom; alienation; human; new society; sane society