Chromozomálne nálezy u pacientov s mnohopočetným myelómom - Lierová, Anna (Univerzita Pardubice, 2012)
Moja bakalárska práca je zameraná na ochorenie mnohopočetný myelóm, jeho symptómy a diagnostiku, ale bude spomenutých aj niekoľko ochorení, ktoré mnohopočetnému myelómu predchádzajú napr. monoklonálnu gamapatiu nejasného významu. Ďalej budú spomenuté najčastejšie genetické anomálie, keďže karyotyp pacientov s mnohopočetným myelómom sa vyznačuje genetickou nestabilitou. Záver práce je venovaný liečbe mnohopočetného myelómu.
Chromosomal finds at pacients with multiple myeloma
Keywords: mnohopočetný myelóm; monoklonálna gamapatia nejasného významu; chromozómové zmeny; liečba; multiple myeloma; monoclonal gammopathy of undetermined significance; chromosomal changes; treatment