Aplikace metody BSC v podniku Synthesia, a.s. - Laudová, Ludmila (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá aplikaci metody Balanced Scorecard ve společnosti Synthesia, a.s., resp. v jedné z jejích obchodních strategických jednotek - SBU Pigmenty a Barviva. V první části práce jsou uvedeny v současné době používané metody pro měření konkurenceschopnosti, následně je důkladně popsána samotná metoda Balanced Scorecard. V praktické části je představena společnost Synthesia, a.s. a SBU Pigmenty a Barviva a je proveden návrh aplikace metody Balanced Scorecard v tomto SBU. Je provedeno zhodnocení zjištěných výsledků metody Balanced Scorecard v SBU.
Application of BSC method in the company Synthesia, a.s.
Keywords: Balanced Scorecard; konkurenceschopnost; konkurenční výhoda; SWOT analýza; Synthesia a.s.; SBU Pigmenty a Barviva; Balanced Scorecard; competitiveness; competitive advantage; SWOT analysis; SBU Pigments and Dyes