Solární vozítko - Kaplan, David (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem bakalářské práce je návrh a praktická realizace solárního vozítka,jenž je primárně určeno k závodům solárních modelů. V teoretické části je stručně popsána teorie fotovoltaiky, dále hlavní informace o spínaných zdrojích a jejich základní zapojení. Tato část ještě obsahuje popis funkce stejnosměrného motoru a základní informace o mikropočítačích. Praktická část se věnuje podrobně návrhu vozítka. Je zde popsána mechanická konstrukce, řídící elektronika a obslužný software zařízení. Na konci práce je ke shlédnutí fotodokumentace hotového vozítka.
The solar vehicle
Keywords: solární články; měniče; mikroprocesor ATtiny43u; PWM; EAGLE; solar cells; converters; mikroprocessor ATtiny43u