Sledování informovanosti u pacientů při terapii radiojódem štítné žlázy v práci radiologického asistenta - Dubská, Aneta (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce pojednává o sledování informovanosti u pacientů s onemocněním štítné žlázy při terapii radioaktivním jódem během hospitalizace v nemocnici. Celá bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část se zabývá anatomií a fyziologií štítné žlázy, onemocněním štítné žlázy u pacientů léčených radiojódem. Dále se tato část věnuje nukleární medicíně, kde je kompletně popsána léčba radioaktivním jódem. Poslední teoretická část vysvětluje kompetence radiologického asistenta a správnou edukaci pacienta. Výzkumná část za pomoci dotazníkového šetření sleduje informovanost a spokojenost pacientů hospitalizovaných na oddělení nukleární medicíny s množstvím a způsobem podávání informací o léčbě radiojódem.
Survey of patients information access during radioiodine thyroid therapy in work of radiology assistant
Keywords: informovanost; karcinom štítné žlázy; radiojód; radiologický asistent; tyreotoxikóza; information; radioactive iodine; radiology assistant; thyroid cancer; thyrotoxicosis