Veřejné služby v územní správě - Klacková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce podává základní informace o veřejných službách v územní správě a poté je zaměřena pouze na jednu z nich – na veřejné osvětlení. V úvodu práce je uvedeno základní dělení veřejných služeb a základní charakteristika veřejného osvětlení. Na tuto část navazuje studie veřejného osvětlení, ve které jsou uvedeny průzkumy veřejného osvětlení a nějaké konkrétní příklady. Další část práce se zabývá správou a financováním veřejného osvětlení a cestou, která by vedla ke snížení nákladů na spotřebu elektřiny. Závěr bakalářské práce je věnován dotazníkovému šetření a ověření hypotéz.
Public services in territorial repair
Keywords: územní správa; Veřejné služby; veřejné osvětlení; financování; Náklady; territorial repair; Public services; public lighting; Financing; Costs