Změny ve vzdělávání všeobecných sester na přelomu 20. století - Kadlecová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce pojednává o změnách ve vzdělávání všeobecných sester na přelomu 20. století v České republice. Práce se skládá z teoretické a výzkumné části. V teoretické části práce je popsán vývoj ošetřovatelství a vzdělávání v ošetřovatelství. Teorie se také věnuje celospolečenským změnám v Česku na konci 20. století. Výzkumná část práce obsahuje kvalitativní výzkum, který je proveden formou rozhovorů s odbornými pedagogy. Rozhovory jsou analyzovány pomocí kvalitativních metod výzkumu. Výzkumná část také obsahuje interpretaci výsledků z rozhovorů a z dalších zdrojů.
Changes in education of nurses at the turn of 20th century
Keywords: historie; ošetřovatelství; společnost; vzdělávání; history; nursing; society; education