Možnosti radiosenzibilizace nádorových buněk karcinomu pankreatu - Riegr, Karel Hubert (Univerzita Pardubice, 2017)
Tématem této bakalářské práce je literární zpracování možností radiosenzibilizace nádorových buněk pankreatu. Práce popisuje anatomii a histologii pankreatu, onemocnění pankreatu se zaměřením na nádory pankreatu. Dále se práce věnuje současným metodám terapie karcinomu pankreatu a zaměřuje se na cílenou léčbu, specificky na možnosti využití inhibitorů tyrozin kináz a možnosti radiosenzibilizace a chemosenzibilizace nádorových buněk pankreatu pomocí inhibitorů ATM a ATR kináz.
Possibilities of radiosensitization of pancreatic tumor cells
Keywords: pankreas; rakovina; terapie; radiosezibilizace; inhibitory kináz; pancreas; cancer; therapy; radiosesitization; kinase inhibitors