Statistické zpracování dat z měření zrychlení na železničním vozidle - Bartoš, Martin (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá nejprve vyhodnocením dat z měření zrychlení na železničním vozidle indukčnostním a piezoelektrickým snímačem a následně porovnáním jejich statistických charakteristik. Na začátku jsou uvedeny veškeré teoretické předpoklady, na jejichž základě pak dochází k vyhodnocování dat a porovnávání statistických charakteristik mezi jednotlivými typy snímačů a mezi jízdami v přímé koleji a v oblouku.
Statistical processing of data from railway vehicle acceleration measurement
Keywords: železniční vozidla; indukčnostní snímače; pieozoelektrický snímače; zrychlení; rychlost; směrodatné odchylky; kvantily; railway carriages; inductivity detektors; piezoelectric detektors; accelerations; rate; standard deviation; fractile