Teambuilding a jeho úloha - Albiniová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce s využitím metod rozhovoru a dotazníkového šetření analyzuje teambuilding jako nástroj zlepšování personální politiky vybraných podniků. Na základě zjištěných informací z řízeného rozhovoru s pracovníky analyzovaných podniků, kteří mají na starost teambuildingové aktivity a z dotazníků vyplněných zaměstnanci, poukazuje tato práce na vnímání přínosů teambuildingu pro podnik. Teoretická část vymezuje základní pojmy potřebné k pochopení celé problematiky, definuje tým a skupinu a přibližuje teambuildingové aktivity. V praktické části je hodnoceno, co teambuilding do podniků přináší. V závěru práce jsou návrhy a doporučení pro praxi.
Teambuilding and its role
Keywords: teambuilding; tým; skupina; komunikace; motivace; teambuilding; team; group; communication; motivation