Návrh systému logistických přeprav na ČD - Renáč, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá návrhem systému logistické přepravy na ČD. Přeprava je navrhnuta na Balkán do Bulharska. Na základě hospodářských výsledků v posledních letech by měla tato přeprava budoucnost a byla by realizovatelná. První část práce obsahuje základní terminologii, dělení přeprav a podklady pro zajištění logistických mezinárodních přeprav na ČD. Ve druhé části jsou podrobněji rozpracovány vlastnosti systémových vlaků, které jsou současnými produkty ČD. Ve třetí části je rozpracován návrh zaváděcího rozkazu pro přímý mezinárodní vlak do Bulharska. Výchozí stanicí je Brno – Maloměřice a cílovou stanicí je Sofia – Tovarna. Poslední část diplomové práce obsahuje zhodnocení přínosu zavedení logistické přepravy navržené v předchozí části a porovnání se silniční dopravou.
System sugestion of logistical transport on Czech rails
Keywords: Logistika; železniční doprava; systémové vlaky