Integrace přenosů detonací do analýzy rizika v provozech, kde se zachází s výbušinami - Dostál, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce je vyvinutí postupu analýzy rizika, který je vhodný pro pouţití v provozech, kde se zachází s výbušinami. Protoţe u takových typů provozů existuje pravděpodobnost uplatnění přenosů detonace, je do postupu analýzy zahrnuta také metoda pro výpočet maximálního doletu sekundárních fragmentů, pomocí kterého lze následně ocenit pravděpodobnost přenosu detonace. Pouţitelnost postupu je předvedena na analýze reálného výbušinářského provozu.
Sympathetic detonation integration into the risk analysis in plants handling explosives
Keywords: analýza rizika; přenos detonace; fragment; LOPA; scénář nehody; risk analysis; sympathetic detonation; fragment; accident scenario