Doba trvání císařského řezu a faktory jí ovlivňující - Patočková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce, která se nazývá doba trvání císařského řezu a faktory jí ovlivňující, obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část je rozdělena do tří kapitol. První kapitola pojednává o obecných informacích o císařském řezu. Druhá kapitola se zabývá faktory, které ovlivňují dobu trvání císařského řezu a třetí kapitola popisuje perioperační péči o ženu s císařským řezem. Výzkumná část diplomové práce byla zpracována formou retrospektivní studie z dokumentací rodiček, které podstoupily císařský řez v období od ledna do června roku 2016 v nemocnici krajského typu.
Duration of cesarean section and the factors influencing it
Keywords: císařský řez; doba trvání; ovlivňující faktory; perioperační péče; caesarean section; duration; influencing factors; perioperative care