Kunderovy romány aneb O možnostech lidské existence - Stoupová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována rozboru Kunderova díla po formální i obsahové stránce s cílem postihnout specificky románový přístup k lidské existenci a jejímu pojetí. Sleduje románové úvahy o lidské existenci a zabývá se jejich možným významem pro život konkrétního jedince.
Kundera's novels or the possibilities of human existence
Keywords: román; romanopisec; lidská existence; otázky lidské existence; možnosti lidské existence; tajemství života; smysl života; novel; novelist; human existence; questions of human existence; the possibilities of human existence; the mystery of life; the meaning of life