Sudetští Němci na Šumpersku: Kulturní a názorové podobnosti a rozdílnosti mezi těmi, kteří zůstali, a kteří odešli - Zachová, Barbara (Univerzita Pardubice, 2013)
Záměrem této práce byla snaha navázat na základě několika případových studií na předešlý bakalářský výzkum mezi německými starousedlíky ve Velkých Losinách, avšak nyní mezi těmi, kteří byli po roce 1945 odejiti do sousední NSR, respektive SRN.
Sudeten Germans in the Šumperk Region: cultural and ideological similarities and differences between those who are staying and those who left
Keywords: sudetští Němci; identita; podobnosti; rozdílnosti; Velké Losiny; Spolková republika Německo; případová studie; Sudeten Germans; identity; similarities; differences; Federal Republic of Germany; case study