Ekonomické aspekty nasazení vratných souprav na vlakových relacích přes železniční uzel Plzeň - Procházková, Petra Alexandra (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zaměřuje na otázku nasazení vratných souprav přes železniční uzel Plzeň a vlivy na ekonomické aspekty jako je úspora za použití dopravní cesty, personální úspora či zvýšení komfortu. Zabývá se též vlivem na mimořádné události, jejím předcházením a eliminací pochybení lidského faktoru při řízení dopravy.
Economic aspects of the deployment of return sets on train routes through the Pilsen railway junction
Keywords: vratné soupravy; železnice; mimořádné události; úspora; Plzeňský kraj; returnable trains; railway; extraordinary events; savings; Pilsen region