Role dobrovolnictví při poskytování sociálních služeb - Zemanová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá dobrovolnictvím při poskytování sociálních služeb. Teoretická část práce je věnována charakteristice dobrovolnictví, sociálních služeb a motivace. Průzkumná část prezentuje data, která byla získána technikou dotazníkového šetření mezi dobrovolníky. Respondenti byli dobrovolníci z několika dobrovolnických center. Cílem průzkumu bylo zjistit, jaké mají dobrovolníci zkušenosti se svou rolí dobrovolníka v sociálních službách.
The role of volunteering in the provision of social services
Keywords: dobrovolnictví; dobrovolníci; sociální služby; motivace dobrovolníků; zkušenosti dobrovolníků; volunteering; volunteers; social services; motivation of volunteers; experience of volunteers