Využití železniční dopravy v dopravní obslužnosti - Svačina, Roman (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnovaná využití železniční dopravy v dopravní obslužnosti se zaměřením na relaci Ostrava-Orlová. V práci je uvažováno se zprovozněním osobní železniční dopravy s využitím stávající železniční infrastruktury. Postihuje analýzu současného stavu, navrhované změny, opatření nutná k zajištění osobní železniční dopravy a navrhovaný grafikon vlakové dopravy.
Usage railway service in transport service
Keywords: železniční doprava; Dopravní obslužnost; Ostrava; Orlová; vlečky; Railway; transport service; railroad spur