Výživa seniorů v domácím prostředí - Vobořilová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na výživu seniorů žijících v domácím prostředí. Je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část je věnována stáří samotnému a změnám, které v tomto období probíhají v těle, či ovlivňují život starého člověka, okrajově je zmíněna finanční situace seniorů, dále se věnuje jednotlivým složkám výživy a jejich nedostatku, hodnocení stavu výživy a specifikům výživy ve stáří. Praktická část je rozdělena do dvou oddílů - výzkumného, v němž je hodnocena výživa seniorů pomocí dotazníkového šetření s následnou diskuzí, a oddílu, kde je sestaven vzorový jídelníček pro seniora.
Nutrition of the elderly at home
Keywords: senioři; výživa; hodnocení výživy seniorů; stáří; Mini nutritional assessment - short form; seniors; nutrition; nutritional assessment; old age