Úprava náměstí Jana Pernera Pardubice - Synek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2010)
Studie návrhu úpravy náměstí Jana Pernera Pardubice je zaměřena na uspořádání motorové i nemotorové dopravy v prostoru náměstí Jana Pernera v Pardubicích. Organizaci tranzitní, místní a městské hromadné dopravy. Dále na stavební úpravy stávajících křižovatek, přemístění autobusového nádraží do prostoru před budovu hlavního nádraží a realizaci parkovacích stání u budovy hlavního nádraží a České pošty. Úpravy křižovatek zajistí plynulost a koordinaci tranzitní dopravy, městské hromadné dopravy, dopravy místní a pěší. Současně také řeší problematiku nedostatku parkovacích ploch určených pro zákazníky ČD a České pošty.
Modification of Jan Perner square Pardubice
Keywords: dopravní studie; náměstí Jana Pernera; okružní křižovatka; pozemní komunikace; Study of the traffic; Jan Perner Square; crossroad; roads