Strategické řízení podniku v době pandemie virových respiračních onemocnění - Zavřelová, Monika (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zjištění dopadů virových respiračních onemocnění na strategické řízení podniku v oblasti organizační, sociální a ekonomické. Součástí práce jsou také návrhy na minimalizaci těchto dopadů. První část diplomové práce je věnována strategickému a krizovému řízení. Třetí kapitola diplomové práci je věnována moderním metodám měření nemocnosti. Kapitola obsahuje vysvětlení pojmů a metodiku m-health. Druhá část obsahuje praktické uplatnění v podniku. Součástí této části je také finanční analýza, která je zaměřena na ukazatele likvidity, rentability a zadluženosti podniku spolu s úrokovým krytím. Dále je v práci zahrnut řízený rozhovor, který zkoumá nemocnost ve zvoleném podniku. Řízený rozhovor se týká čtyř oblastí. Cílem práce bylo zjistit, jak ovlivnily dané oblasti řízení strategie v době virových respiračních nemocí.
Strategic company management in time of pandemic respiratory diseases
Keywords: strategické řízení; proces řízení rizika; respirační onemocnění; COVID-19; finanční analýza; analýza aktiv; řízený rozhovor; evidence nemocnosti; strategic management; risk management; respiratory disease; finance analysis; assets analysis; interview; register of sickness rate