Vliv automobilky Škoda Auto a. s. na vzdělání, kulturu a životní úroveň obyvatel v Mladé Boleslavi - Kašparová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá možnostmi vzdělávání a kultury, které poskytuje obyvatelům Mladé Boleslavi automobilka Škoda Auto a. s.. Stručně charakterizuje město Mladá Boleslav od historie až po současnost. Popisuje současný stav školství, kulturního vyžití a životní úroveň občanů Mladé Boleslavi. Cílem práce je zjistit, jak se na těchto faktorech podílí automobilka Škoda Auto a. s.. Je zde uvedena historie firmy, ale především její vliv na obyvatele ve sféře školství a kultury. Praktická část obsahuje kvantitativní výzkumné šetření na základě explorativní metody, nástrojem je dotazník,který byl rozdán 160 občanům Mladé Boleslavi
Influence of Škoda Auto a. s. on Education, Culture and Living Standards of the Inhabitants of Mladá Boleslav
Keywords: Škoda Auto a. s; Mladá Boleslav; školství; vzdělání; životní úroveń; Skoda Auto as; Mlada Boleslav; education; education; living standards