Systém identifikace cílů vlastní - cizí (IFF) s elektronickým vychylováním svazku - Snížek, Lubomír (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem této diplomové práce je návrh systému identifikace cílů vlastní - cizí (Identification Friend or Foe - IFF) doplněného o systém elektronického vychylování anténního svazku (ESA), který poskytne radaru schopnost vyšší adaptibility při sledování a identifikování cílů. Teoretická část práce se zabývá rozborem fungování sekundárních radarů se systémem IFF, odhadem dosahu navrhovaného systému a rešerší možných metod realizace systému elektronicky vychylovaného svazku (ESA). Praktická část se zaměřuje na výběr vhodných komponent a realizaci konkrétního návrhu systému.
Identification Friend or Foe (IFF) system with Electronically Scanned Array (ESA)
Keywords: sekundární radar; systém IFF; elektronicky vychylovaný svazek (ESA); secondary radar; IFF system; Electronically Scanned Array (ESA)