Cizinci na Liberecku a jejich nelegální aktivity - Hiblerová, Klára (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá cizinci, kteří přichází do České republiky a jejich nelegálními aktivitami. Téma je nejprve popisováno v kontextu celé České republiky a následně je téma omezeno na cizince, kteří žijí v Libereckém kraji. Bakalářská práce vychází z výzkumu, který se uskutečnil na Krajském ředitelství odboru cizinecké policie Libereckého kraje. Další fázi výzkumu jsem realizovala mezi cizinci, kteří se přistěhovali do Libereckého kraje a zjišťovala, jaký byl jejich hlavní motiv pro příchod do České republiky, a proč si informanti vybrali pro svůj pobyt právě Liberecký kraj.
Foreigners in the Liberec region and their illegal activities
Keywords: cizinci; migrace; nelegální aktivity; cizinecká policie; foreigners; migration; illegal activities; Alien's Police