Alkoholismus a jeho vliv na lidskou společnost z hlediska sociologie - Šlesingerová, Jana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá alkoholismem a jeho vlivem na lidskou společnost. Definuje pojem závislost, příčiny vzniku a stádia závislosti na alkoholu. Zabývá se možnostmi léčby alkoholiků, otázkami recidivy a prevence.
Alcoholism and it`s impact on the human society from the point of view of sociology
Keywords: alkohol; alkoholismus; sociálně patologické jevy; závislosti; léčba; sociologie